Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Femto Photography


Εμπνευσμένος απο το έργο του Harold Edgerton, την γνωστή απο το 1964 φωτογραφία με την σφαίρα που τρυπάει ένα μήλο, ο Καθηγητής Ramesh Raskar, κατάφερε να ανεβάσει τον πήχυ λίγο πιο πάνω, συγκεκριμμένα φωτογραφίζει με ταχύτητες του ενός τρίς το δευτερόλεπτο.


        H δέσμη φωτός όπως καταγράφηκε στο εργαστήριο.   

Για να καταλάβετε την διαφορά, σε ένα διαφανές μπουκάλι αναψυκτικού, ο καθηγητής του MIT προλαβαίνει να φωτογραφήσει το φώς την ώρα που αυτό ταξιδεύει απο τον πάτο του μπουκαλιού πρός το πώμα. Αντίστοιχα αν αυτό επιχειρούνταν να πυροβοληθεί και να φωτογραφηθεί η σφαίρα, σε  ταχύτητες Femto, τότε θα περιμέναμε ενα ολόκληρο χρόνο για να διασχίσει η σφαίρα το μπουκάλι.
Η σφαίρα ταξιδεύει με 850 μέτρα ανα δευτερόλεπτο.
Το φώς ταξιδεύει με 300.000.000 μέτρα ανα δευτερόλεπτο.

Ως τεχνολογία η Femto Photography υπόσχεται πολλά για το μέλλον.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Αντιπολεμική φωτογραφία

Φωτογραφία αγνώστου καλλιτέχνη

Πιθανών από την εποχή του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, αγνώστου σε μένα εθνικότητας, αλλά τι σημασία έχει ο τόπος, ο πόνος είναι πάντα ο ίδιος για όλους.

Himalaya - Riemann

O Adam Riemann κάπου στα Ιμαλαϊα.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Ο τέλειος cappuccino

Φωτό : αγνώστου καλλιτέχνη.
Cappuccino : αγνώστου barista

Πως συμπεριφέρονται τα λιπίδια, οι πρωτεΐνες, τα ένζυμα και οι βιταμίνες στους 65 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία ?
Τι σχέση έχει αυτό με τον καφέ μας, μάθημα χημείας θα κάνουμε....κι όμως όλα έχουν σχέση.

Διαβάσετε αυτό το άρθρο και θα δείτε πως δένουν όλα τα παραπάνω για την παρασκευή "του τέλειου" καπουτσίνο. 

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

ΝΟΥΦΑΡΑ

Κάπου στα Βριλήσσια λίγο πρίν πέσει ο ήλιος.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

1973 Κωσταντινούπολη - Κατμαντού.

Photo Clement Salvadori  - www.motorcycleclassics.com 

Ένας διπλωματικός υπάλληλος της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ιταλία, αποφασίζει να παραιτηθεί από την υπηρεσία του για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Μέσω του μονοπατιού των χίπις, γνωστό και ως Hippie Highway, να βρεθεί στο Αφγανιστάν. Πουλάει λοιπόν το αμάξι του, ένα FIAT Spyder 1500 και εξοπλίζει με απλά στρατιωτικά σακίδια την μοτοσυκλέτα του, μια BMW R75/5 του 1972 ........η συνέχεια στο classicbike.gr σε μετάφραση του -αεικίνητου- Γιάννη Εφραιμίδη με την επιμέλεια της Νατάσσας Νικολάου. 

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΙΑ

 Ελιά, ο ευλογημένος καρπός που πρωτοκαλλιεργήθηκε εδώ στην Αθήνα και όλοι μας το γνωρίζουμε σαν το σύμβολο της θεάς Αθηνάς.
Η διαδικασία της συγκομιδής για παραγωγή ελαιόλαδου διαφέρει ελαφρώς από την συγκομιδή για την βρώσιμη ελιά. Η διαδικασία για την βρώσιμη ελιά είναι πιο απλή.
Με τα χέρια μας μαζεύουμε τον καρπό από το δέντρο, αγνοήστε όσες βρίσκονται ήδη στο έδαφος καθώς έχουν πολλά οξέα. Αφού λοιπόν γεμίσατε μια σακούλα με ελιές, πλύνετε τες καλά και αποφασίστε πως τις προτιμάτε.

ΧΑΡΑΚΩΤΕΣ ή ΣΠΑΣΤΕΣ.
Τίς χαράζετε ή τις κοπανάτε ελαφρά με μια πέτρα, τις βυθίζετε σε βάζο με νερό για να ξεπικρίσουν κάνοντας συχνές αλλαγές στο νερό. 10 μέρες με ένα μήνα είναι αρκετός καιρός για να φύγει η πίκρα τους, τώρα μένει να βάλουμε αλάτι και ξύδι ή λεμόνι, θυμάρι κλπ. 10 μέρες ακόμη αναμονή και είναι έτοιμες για βρώση. Μέσα σε αυτό το μείγμα αλατόνερου με λεμόνι ή ξύδι κλπ, αντέχει ακόμη και 2 χρόνια. Όταν θα τις σερβίρετε θα τις ξεπλύνετε πρώτα.

ΑΧΑΡΑΚΩΤΕΣ
Τα ίδια βήματα όπως και πιο πριν, μόνο που το διάστημα ξεπικρίσματος είναι τουλάχιστον διπλάσιο, όπως αντίστοιχα και ο χρόνος παραμονής τους στο αλάτι.

ΘΡΟΥΜΠΑ
Ελιές χοντρές καλαμών, τις απλώνετε εναλλάξ σε στρώματα με αλάτι. Τις αφήνετε μέσα σε πανί εκτεθειμένες στον αέρα για κάνα μήνα. Μετά μετά σε νερό και αλάτι με λίγο λεμόνι και μετά από 10 μέρες είναι έτοιμες.

Πως θα ξεχωρίσουμε την ελιά για λάδι από την βρώσιμη ? απλά ο καρπός που προορίζεται για λάδι συνήθως έχει μέγεθος όσο το μικρό μας νύχι και η ελιά έχει ψιλά φύλλα.

Πόσο αλάτι να βάλω ? οι παλιοί στο τέλος της διαδικασίας του ξεπικρίσματος έβαζαν τόσο αλάτι στο νερό ώστε να επιπλέει ένα φρέσκο αυγό. Χοντρικά σε 5 κιλά ελιά περίπου 1 κιλό αλάτι. 

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Γυαλί και τσάι.

Σταγόνα με πράσινο τσάι σε γυάλινο ποτήρι.

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Γιορτή Π.Α.

 
Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει και κερνάει θέαμα και εκδηλώσεις.


Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Για τον Γιάννη

Στις 10 του Οκτώβρη ένας νέος έχασε τα πόδια του μετά από ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του.
Ο ίδιος δεν ζητάει τίποτα, οι φίλοι του όμως οργανώνουν συναυλία για αγορά τεχνητών μελών.
Το ποσό πολύ μικρό για να αρνηθούμε με την αγορά εισιτηρίου την συμμετοχή μας.

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

2112 μ.Χ. ο μεγάλος καταποντισμός


Σε μια έκθεση με σκηνές από το μέλλον, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος (Εκδότης του περιοδικού ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ+web design), με την πένα του και το χιούμορ του, μας ξεναγεί σε μια εποχή μακρινή, τότε που το υπερχειλισμένο ρέμα Χαλανδρίου θα επιτρέψει μόνο σε ένα μικρό μέρος της Αγίας Παρασκευής να κατοικείται και, ολα αυτά φυσικά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη μας.
Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 25 Νοεμβρίου 2012, στον ισόγειο χώρο του χώρου τέχνης "ALBA" στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην οδό Αγίου Ιωάννου & Ασημακοπούλου 3, φυσικά στην Αγία Παρασκευή. 2106006171  

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

t-shirt by Rafaela 2

KTM 
Η σειρά MABIT εμπλουτίζεται με νέα σχέδια.
Όταν η κόρη έχει κέφια "ζωγραφίζει".   
   ΝΕΡΑΙΔΑ                        

Ο ΜΗΤΣΟΣ του ΚΥΡ


ΚΥΡ ο ανεπανάληπτος.