Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Μετρητής λήψεων φωτό

Μετρητής στάσεων ή μετρητής λήψεων, όπως και να τον πείτε, πάντα αναρωτιόμουνα πως μπορώ να δω πόσες λήψεις έχει τραβήξει συνολικά, η παλιά μου Nikon D70s.
Μιας και οι πληροφορίες δεν ήταν εξαρχής συγκεκριμένες , σας παραθέτω παρακάτω τούς δύο εύκολους τρόπους που ανακάλυψα !!!

Κατ' αρχάς αν τραβάτε σε αρχεία RAW (η ΝΙΚΟΝ τα ονομάζει NEF, άλλες εταιρίες PEF, DNG κλπ) και είσαστε ήδη κάτοχος photoshop π.χ. το element που διαθέτω και γω, τότε

 μετά το File
ακολουθεί το File Info.
Στην καινούργια σελίδα που θα σας ανοίξει , μαρκάρετε το Advanced με συνέχεια το μαρκάρισμα στην 4η γραμμή http://ns.adobe.com/exf κλπ, όπου το σύστημα σας αναφέρει στο Image Number, ότι έχετε κάνει 24.611 πόζες έως τώρα.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν αφορούν τούς πολλούς που θεωρούν τα RAW περιττή πολυτέλεια και΄φυσικά δεν έχουν photoshop.
Μιας και όλες οι φωτογραφικές μηχανές του κόσμου τραβάνε σε JPG, και δεδομένου ότι μια κάποια σύνδεση στο διαδίκτυο όλοι έχουμε, τα απλούστερα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βρείτε πόσες φωτογραφίες έχετε τραβήξει έως τώρα είναι τα εξής :

 Ανοίγεται το my shutter count.com επιλέξτε στο choose file μια από τις τελευταίες σας φωτογραφίες (δέχεται ακόμη και raw) και πατάτε το uploading, για να βρεθεί το σύστημα εντός λίγων δευτερολέπτων να σας γνωστοποιεί ότι έχετε 24.679 λήψεις.      Έχοντας ως δεδομένο ότι οι τυπικές D SLR έχουν διάρκεια ζωής έως 100.000 λήψεις, ενώ αυτές που δεν θα αποκτήσουμε ποτέ,
κάποια ονειρικά μοντέλα, ξεπέρασαν τις 150.000 λήψεις και φτάσανε τις 300.000, εύκολα αναλογίζεστε πόσο ζωή έχει ακόμη η μηχανή σας ή η μεταχειρισμένη που έχετε βάλει στο μάτι.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου