Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

SOUL KITCHEN

Του φατίχ Ακίν.
Ο Ζήνος Καζαντζάκης (Αδάμ Μπουσδούκος) ιδιοκτήτης εστιατορίου επιπέδου καντίνας, περνάει από αρκετές περιπέτειες. Η αγαπημένη του φεύγει για την Κίνα, αετονύχης μεσίτης βάζει στο μάτι το ακίνητό του, το υγειονομικό εισβάλει στα άδυτα του μαγαζιού, ο φευγάτος Σεφ (Birol Unel) που δεν εκπορνεύει την τέχνη του και αρνείται να φτιάξει κάτι λιγότερο από το τέλειο διώχνει όλους τους παλιούς πελάτες του, ο φυλακόβιος αδερφός, ο Ηλίας Καζαντζάκη (Μόριτζ Μπλαιμπρόι) ,από τροχοπέδη στο τέλος μαζί με την τυχαία βοήθεια του άστεγου ενοικιαστή του θα αποδώσουν δικαιοσύνη και θα ξαναπάρει στα χέρια του το εστιατόριο του με δάνειο από την πρώην του, φυσικά ως κωμωδία έχει τέλος καλό και βρίσκει τον Ζήνο χωρίς δισκοπάθεια με νέα σχέση.
Αυτό που μου άρεσε, είναι η ματιά των ξένων πάνω μας και ¨μέσα μας¨.
Ο Ζήνος ως ιδιοκτήτης και μάγειρας με την ελεεινή κουζίνα και το άθλιο φορτηγό, ο άλλος Έλληνας ο Ηλίας βρίσκεται περισσότερο καιρό μέσα στη φυλακή παρά έξω, τελικά έτσι είμαστε ? οι Νότιοι με τούς χαλαρούς ρυθμούς και την ατημέλητη ζωή?
Τελικά αυτή η ταινία βγάζει αβίαστα γέλιο, και σίγουρα θα την ξανάβλεπα.
http://www.myfilm.gr/article5767.html για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βιογραφικά των πρωταγωνιστών και του σκηνοθέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου