Με ενα μαχαίρι κάνετε τρύπες στο ψαχνό όπου τοποθετείτε βαθιά μέσα το αλατοπίπερο, ανάμεσα στο κομμένο κρέας βάζετε από ένα σκόρδο και σε όλη την λιπαρή επιφάνεια τοποθετείτε τα γαρύφαλλα
Ολο αυτό το μπούτι το τυλίγετε με λαδόκολα, καλό είναι να το δέσετε και με σπάγκο ειδικό για φούρνο. Επίσης προσοχή πολλοί το αλείφουν με ελαιόλαδο, όμως δεν το χρειάζεται καθόλου.
Το ψήνουμε συνολικά για 2μισή ώρες, ως εξής : 1 ώρα στους 210, 1 ώρα στους 180 και μισή ακόμη ώρα στούς 150.
Συνοδέψτε το με κόκκινο κρασί, ξέρετε κανα καμπερνέ ή αγιωργήτικο .
Το πόσο πετυχημένο έγινε, σκεφτείτε ότι δεν πρόλαβα, μετά το βγάλσιμο απο το φούρνο, ούτε φωτό να το βγάλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου