Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Διόδια απο αύριο

Φυσικά και θέλουμε να πληρώνουμε διόδια, δεν είμαστε τσαμπατζήδες, όταν όμως αποκτήσουμε δρόμους.
Οσοι έχετε ταξιδέψει στην Νότια Ιταλία θα έχετε διαπιστώσει ότι η εκεί Superstrada αντίστοιχη των δικών μας αυτοκινητοδρόμων και της Εγνατίας οδού, είναι εντελώς δωρεάν. Στην Βόρεια Ιταλία εκεί που κυκλοφορείται σε Autostrada που αντίστοιχο στην Ελλάδα δεν υπάρχει, τότε εκεί δίνεται κάποιο αντίτιμο
Σε Αυστρία και Ελβετία, πληρώνεται ένα ευτελές ποσό για ετήσια κυκλοφορία.
Σε Γερμανία με την απίστευτη autobahn, κινείστε εντελώς δωρεάν, όπως από ότι θυμάμαι ακόμη δωρεάν κινείστε και σε Λουξεμβούργο, Βέλγιο , Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, Φιλανδία και Νορβηγία η οποία σημειωτέον έχει απίστευτο αριθμό τούνελ και πλην της εισόδου στην πόλη του Bergen κινείστε παντού δωρεάν.
Η Ισπανία μόνο σε ένα μικρό δίκτυο στα Βόρεια και στις Γαλλικές Autoroute πληρώνετε, ενώ σε Αγγλία και Ιρλανδία δεν είχα πληρώσει τίποτα.

Αντιλαμβάνομαι ότι ως φτωχή χώρα, ίσως να μην υπάρχει η δυνατότητα για δωρεάν χρήση αυτοκινητοδρόμων, όμως ρε μπαστουνόβλαχοι, ΔΕΝ έχετε το δικαίωμα να μου απλώνετε το χέρι για είσπραξη στα διόδια της Πάτρας, ερχόμενος για Αθήνα, στον Αυτοκινητόδρομο Πατρών Κορίνθου.

Το πιο σύντομο ανέκδοτο, Αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών, χα χα χα.

Οταν με το καλό μας παραδώσετε έργο, πολύ ευχαρίστως να πληρώσω ένα φυσιολογικό αντίτιμο για το κοινωνικό αγαθό που θα είναι σε χρήση τότε.
Ως τέτοιους δρόμους αντιλαμβάνομαι αυτούς που έχουν τσιμεντένιο διάζωμα τύπου jersey στην μέση, τουλάχιστον δυο λωρίδες συν μία ανάγκης. Βαριά περίφραξη θα προφυλάσσει την πανίδα της περιοχής, το αντίθετο από ότι συμβαίνει δηλαδή στην Εγνατία
Φυσικά τα δολοφονικά κιγκλιδώματα θα πάνε στην υψικάμινο για ανακύκλωση και δεν θα τα ξαναχρησιμοποιήσετε.
Οπου δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά θα χρησιμοποιηθούν διπλή σειρά κιγκλιδωμάτων πάνω-κάτω, γιατί σε αντίθετη περίπτωση με μονό κιγκλίδωμα δολοφονούνται μοτοσυκλετιστές
Θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού καυσίμων, ύπνου και πρόχειρων επισκευών ανα τακτά διαστήματα. Φυσικά όχι λακκούβες και μπαλώματα.
Κάπως έτσι είναι οι αυτοκινητόδρομοι

Μέχρι τότε, ο θεός να βάλει το χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου