Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ


Ξεκίνησα να κάνω μια εγγραφή στον Μαραθώνιο χθες και βρέθηκα εκτός .
Το σύστημα δεν δεχόταν άλλες εγγραφές.

Το περίεργο είναι ότι φέτος που ο Μαραθώνιος γιορτάζει 2.500 χρόνια, βρέθηκε μέσα σε 20 μόλις ημέρες να έχει κλείσει για τον κόσμο, 212 μέρες πριν το γεγονός.

Το άνοιγμα των εγγραφών ξεκίνησε στις 10 Μάρτη και έκλεισε πριν της 30 Μάρτη. Την στιγμή που κάθε χρονιά πριν οι συμμετοχές δεν έκλειναν σχεδόν ποτέ.

Φέτος, Πρακτορεία, ΜΚΟ, Δήμοι και Σχολεία κάπου 8500 θέσεις τις προ έκλεισαν, η ΕΟΛΣΜΑ-Υ προ έκλεισε άλλες 2500 θέσεις, περίσσεψαν μόλις 1000 θέσεις για τον υπόλοιπο κόσμο, για τούς κοινούς θνητούς .

Η ένστασή μου δεν είναι γιατί πήραν αυτοί που πήραν θέσεις και ίσως !!! με αναγκάσουν να γίνω μέλος της ΕΟΛΣΜΑ-Υ που, ίσως δεν το θέλω.
Η ένστασή μου είναι γιατί ο ΣΕΓΑΣ έβγαλε μόλις 12.000 θέσεις, όταν στην αλλοδαπή βλέπουμε Μαραθώνιους ακόμη και με 100.000 συμμετοχές και μάλιστα αποκλειστικά σε αστικό πεδίο, βλέπε Μαραθώνιο Νέας Υόρκης κ.λ.π..
Εδώ που έχουμε μια άδεια λεωφόρο, την Μαραθώνος - Μεσογείων, ένα καλλιμάρμαρο πάντα άδειο, γιατί δεν αφήνουν τις θέσεις ελεύθερες να πάνε ακόμη και 30.000 συμμετοχές, ειλικρινά δεν βλέπω που υπάρχει πρόβλημα.

Αφήστε που από τα πακέτα που πουλάνε θα βγει και κέρδος για τον ΣΕΓΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

1 σχόλιο: