Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ταξίδι Γεύσης στην Ισπανία

Σοκολατένιες δημιουργίες στην Barcelona. Ναι είναι η ίδια πόλη που φιλοξενεί και τον messi.

Οι μάγειροι μας χορταίνουν την πείνα, οι δημιουργοί σεφ μας ανοίγουν την όρεξη για πειραματισμούς και παιχνίδια με τον ουρανίσκο μας.
Μια τέτοια εκπομπή που καταπιάνεται με το κάτι διαφορετικό στο φαγητό είναι και του Anthony Bourdain . Χθες είδα το επεισόδιο με την Κρήτη αλλά δεν μου έκανε εντύπωση, σήμερα όμως είχε την Βόρεια Ισπανία.
Από την μία πλευρά η αυτόνομη Καταλονία με την Μπαρτσελόνα - Βαρκελώνη και από την άλλη η χώρα των Βάσκων - Euskadi με το San Sebastian.
Οταν είχα γυρίσει με την μηχανή τα Πυρηναία, μου ξέφυγαν όλα αυτά που ο Bourdain δοκίμασε....οπότε μάλλον πρέπει να ξαναπάω.
Γνωρίζετε ότι το San Sebastian (βόρεια του Bilbao) έχει πληθώρα "σκούφων" από την michelin ?. (Εδώ στην Ελλάδα είχα την τύχη να δοκιμάσω τον απίστευτο Μποντρίνι όταν ήταν στην Κέρκυρα Σεφ, τότε και αυτός βραβευμένος με σκούφο).
Σοκολατένιες δημιουργίες με πασχαλινά αυγά για μεγάλους με τεχνοτροπία αλά Γκαουντί, ψητά χέλια σε φούρνο με ξύλα βελανιδιάς για αποφυγή οσμών, ψησταριές με βέργες που αφαιρούνται για να μην μεταφέρονται οι οσμές από τα προηγούμενα μαγειρέματα, κονσέρβα ψάρι στου Espinaler με 250 ευρώ.
Την επόμενη φορά που θα βρεθώ εκεί σίγουρα θα επισκεφτώ την οικογένεια ARZAK στο San Sebastian.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου