Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

History brush στο Element

Εμείς οι φτωχοί κάτοχοι element, ουσιαστικά δεν έχουμε history brush, για τα παιχνίδια μας. Αλλά μικρό το κακό καθώς υπάρχουν ήδη 2 τρόποι για να το ξεπεράσουμε.

Κατ' αρχάς αφού ανοίξουμε την εικόνα στο element, πάμε στο Layer και πατάμε το Duplicate Layer. Έχοντας πλέον στο δεύτερο layer το αντίγραφό μας, πάμε στο enhance (3) convert to Black & White. Στη συνέχεια παίρνουμε το quick selection tool (1) και μαρκάρουμε την περιοχή που μας ενδιαφέρει, αν αστοχήσουμε στo μαρκάρισμα τότε με το subtract from selection (κάτω από το σπιτάκι) καθορίζουμε την περιοχή μόνο που θέλουμε.
Συνεχίζουμε με το eraser tool (2) και σβήνουμε το εσωτερικό της περιοχής.

Ο Δεύτερος τρόπος είναι ο ίδιος μέχρι του σημείου που με το εργαλείο (2) έχουμε μαρκάρει την περιοχή, μετά πάμε με το select (4) και πατάμε το Inverse (5).
Κάνουμε με το Enhance την φωτογραφία μας ασπρόμαυρη και φυσικά θα γίνει όλη εκτός της περιοχής που είχαμε επιλέξει αρχικά.
O τροχός ανακαλύφθηκε πριν χιλιάδες χρόνια, ακόμη και σήμερα όμως αναρωτιόμαστε σχετικά με αυτόν. Έτσι και στο φωτοσοπ, κάπου, κάποτε, κάποιος, θα το έχει πει, όμως πολλοί ψάχνονται ακόμη και για τα παλιά θέματα.
Καλές αναζητήσεις και καλό ψάξιμο στα πειράματά σας.

1 σχόλιο:

  1. Ευχές πολλές για καλά ταξίδια και καλές φωτό από αυτά. Πάρα πολύ καλό το blog σου, με ωραία θέματα και εξαιρετική παρουσία, γλώσσα και ύφος. Μπράβο mordi!
    Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή