Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ACE Septem INDIA PALE ALE

Μια σπάνια μπύρα από την septem.
Όπως διαβάζουμε και στην ετικέτα, πρόκειται για μπουκάλι εξαιρετικά αφιερωμένο στο The Local Pub με έδρα το Χαλάνδρι, Χαϊμαντά 25.
Μη παστεριωμένη και αφιλτράριστη IMPERIAL INDIA PALE ALE με αλκοολικούς βαθμούς 8,2% η οποία σερβίρεται στους 12 βαθμούς κελσίου.
Κυκλοφόρησε για λίγο φέτος τον Μάρτη, την απολαμβάνετε στο the local pub ή από τον Κωσταρέλο στην Παλλήνη μέχρι εξαντλήσεως.  
Την ανοίγετε σε εξαιρετικές στιγμές όπως γενέθλια κλπ.
Σαλτσινίσιε αδερφέ ευχαριστώ.


3 σχόλια:

  1. Ποια διαδικασία ζύμωσης εννοείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που έχω διαβάσει θα σου μεταφέρω. Στα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την μπύρα (βύνη, λυκίσκος και νερό) οι Αγγλοι πρόσθεταν μια χούφτα σε κάθε βαρέλι, φρέσκο λυκίσκο όταν η μπύρα θα ταξίδευε, προκειμένου να αντέξει το πολύμηνο ταξίδι. Αν έχεις περισσότερες πληροφορίες θα ήθελα να τις μάθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΟΡΘΩΣΗ....
    Για την ιστορία, η INDIA PALE ALE ή IPA, ήταν μπύρες δημιουργημένες στην Αγγλία και με έξτρα ποσότητα λυκίσκου μέσα στο βαρέλι, ταξίδευαν από το 1835 στην Ινδία για να καλύψουν τις ανάγκες του εκεί αποικιοκρατικού συστήματος. Αυτή η ξεχωριστή διαδικασία ζύμωσης ακολουθείτε και σήμερα.............................Το παραπάνω κείμενο εμφανίζονταν έως σήμερα στη ανάρτηση, πλέον σβήνεται...................................................................Μετά το μήνυμα που πήρα απο τον panagiotists, δεν μου πήγαινε καλά η ιστορία και το έψαξα κυρίως σε εγγλέζικους ιστότοπους. Τότε κατάλαβα ότι έπεσα σε ατόπημα, η ιστορία με τη χούφτα λυκίσμου έξτρα στο κάθε βαρέλι εξαιτίας του ταξιδιού που θα υποβάλονταν είναι ένας ...μύθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή