Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

ΡΙΒΑΝΗ για πρωϊνό στην Αμπλιανη.

Η ΡΙΒΑΝΗ ή ΡΕΒΑΝΙ, ή ΡΑΒΑΝΙ συνηθίζεται στα ορεινά χωριά της Στερεάς.
Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο παραδοσιακό γλυκό
Σιμιγδάλι 1 κιλό, 
ζάχαρη 1 κιλό ή λίγο λιγότερο, 
6 ποτήρια νερό και
2 ποτήρια λάδι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε να βράσουν εκτός από το σιμιγδάλι. 
Αφού βράσουν βάζουμε και το σιμιγδάλι σιγά – σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς .
Το όλο μείγμα είναι έτοιμο όταν πάψει να κολλάει στην κουτάλα.

Συνέχεια το τοποθετούμε σε ταψί για φούρνο σε 200 βαθμούς και όταν ροδίσει…καλή απόλαυση.
Σερβίρουμε με κανέλα και έξτρα ζάχαρη άχνη προαιρετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου