Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Historical Seas Tall Ships Regatta 2010

70 έως 100 πλοία παίρνουν κάθε καλοκαίρι στην Ευρώπη μέρος στις ιστιοδρομίες ιστιοφόρων πλοίων (Tall Ships).
Για φέτος, Ελλάδα (με 2 λιμάνια) Βουλγαρία και Τουρκία (από 1 λιμάνι αντίστοιχα) θα φιλοξενήσουν τα πανέμορφα σκαριά. Αρχής γενομένης από το Λιμάνι του Βόλου, τα ιστιοφόρα θα πάνε Βάρνα, μετά Κωνσταντινούπολη και τέλος στο Λαύριο θα δέσουν στις 4 Ιούνη.

Τα ιστιοφόρα χωρίζονται σε 4 κλάσεις A,B,C, και D, με την κλάση Α να είναι η μεγαλύτερη .


Σήμερα επισκέφτηκα στο λιμάνι του Λαυρίου 6 ιστιοφόρα, αρχίζοντας από το Γερμανικό ALEXANDER VON HUMBOLDT με μήκος 62,6 μέτρα, ήταν το πρώτο σκαρί στη σειρά και είχε τους περισσότερους επισκέπτες, επίσης βρίσκονταν δίπλα στις καντίνες με την μπύρα…τυχαίο ??? δεν νομίζω. Δεύτερο στη σειρά το πλοίο που ιστιοφορούσε και από άτομα με ειδικές ανάγκες, ίσως για αυτό η ευγενέστατη κυρία του εγγλέζικου TENACIOUS με μήκος 66,6 μέτρα μου αρνήθηκε την επιβίβαση, η ίδια άλλωστε μου έδωσε αυτήν την εξήγηση . Όπως μου δήλωσε περήφανη, κατά την διάρκεια της ιστιοφορίας τους είχαν ανεβάσει άτομο με καροτσάκι πάνω στα ιστία για να γευτεί την χαρά της θαλασοπορείας.




Σειρά είχε το Ινδονησιακό DEWARUCI με μήκος 58,3 μέτρα και, ήταν το πλοίο που σε ανάγκαζε να το γυρίσεις και να το περιεραγστείς όλο καθώς είχε απίστευτη δουλειά πάνω του, τα πάντα ήταν σκαλισμένα !!!! στο χέρι. Πόρτες, ιστία, τα πάντα. Στην υποδοχή οι δύο ναύτες δεν αφήνουν καμία ερώτηση αναπάντητη. Ίσως το πιο όμορφο πλοίο.









Συνέχεια με τον εκπρόσωπο από το Σουλτανάτο του Ομάν, που κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις. Με την είσοδό μας σε αυτό, επιβραβεύουν την κόρη μου με ένα μεταλλικό σήμα, μας δίνουν έντυπο διαφημιστικό υλικό, κάνεις μία ερώτηση και σου εξηγούν τα πάντα, όλοι τους στην τρίχα, μου έκανε τόσο θετική εντύπωση που το ίδιο βράδυ χάζευα στο διαδίκτυο τον τουριστικό οργανισμό του Ομάν. Ξέχασα να αναφέρω ότι το ζεστό και φιλόξενο πλοίο τους είναι το SHABAB OMAN με μήκος 51,5 μέτρα.

Δίπλα του βρίσκονταν το Βουλγάρικο KALIAKRA με μήκος 52 μέτρα, που σαν να είχε πέσει περονόσπορος δεν υπήρχε πλήρωμα !!! μια βόλτα γρήγορη και πέρασα στο Ρώσικο ΜΙR με μήκος 108,8 μέτρα, εδώ τίποτα το ιδιαίτερο δεν συμβαίνει , απλά ένα μεγάλο ιστιοφόρο.


Η καλύτερη συνολικά παρουσία στο regatta 2010, κατά την άποψή μου το ιστιοφόρο του ΟΜΑΝ.

Γνωρίστε καλύτερα τα μεγάλα ιστιοφόρα στο FOTS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου