Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Κοτόπουλο με Ουίσκυ

... να γλείφετε και τα δάχτυλά σας

ΣΥΝΤΑΓΗ : Κοτόπουλο με Ουΐσκυ απο τον Θείο John, πάμε λοιπόν.


Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκυ...

Προβλέψτε : αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και μπέικον σε λωρίδες.

Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα!

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες του μπέικον, αλατοπιπερώστε και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου!


Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5) για 10 λεπτά...

Σερβιριστείτε ένα ποτήρι Ουΐσκυ και πιείτε το!!!


Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος!
Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκυ!!!

Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές!!!


Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το ανοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου

Πιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκυ και κατατήτε μια καλή λουγία!!!

Μετά απο ενα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων .... κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο... ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε... βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη... καφήστε σε μια κωλο καλέκρα και καβετάστε κανά δυό φατήρια Κίσκη αμόκα!!!


Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα.... 3 λοτήρια αρφότερα ....


Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω ( έπεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο..

Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας... μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω.. απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι!!! αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι...


Την επόμενη μέρα , πάρτε ένα αλκα σελτζερ!

Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζίνα!!!

Υ.Γ.

Την άλλη βδομάδα θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή: Κατσικάκι με τσικουδιά !!! 


Πάντα με καλή παρέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου