Μιας και βαδίζουμε σε καιρούς βαθιάς "σκέψης και αυτοσυγκράτησης", ας ξανά - εκμεταλλευτούμε τα πεταμένα εσπεριδοειδή
Μαζεύουμε τα νεράντζια, τα ξεφλουδίζουμε και για 2 με 3 μέρες τα ξεπικρίζουμε έχοντάς τα εμβαπτισμένα σε νερό που το αλλάζουμε συχνά, βάζοντας κάποιες αλλαγές το νερό να βράσει για λίγο.
Μετά την τρίτη ημέρα και, αφού πρώτα έχουν ξεπικρίσει φυσικά, βάζουμε για 1 κιλό νερατνζόφλουδα 1 1/2 κιλό ζάχαρη και τα βράζουμε έως ότου δέσει το γλυκό.
Αν είστε φοιτητής για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία βάλτε εσείς την ζάχαρη και ο/η συμφοιτητής το ρεύμα, μετά μοιραστείτε το.
Σε περίπτωση που το παραγόμενο γλυκό είναι αρκετό, τότε απαραίτητα το κονσερβοποιούμε ως εξής. Οταν ακόμη είναι καυτό, βυθίστε και την γυάλα σε καυτό νερό, κλείστε ερμητικά το καπάκι και αφήστε την διαφορά πίεσης, αργότερα που θα έχει κρυώσει να κάνει την δουλειά της. Η κονσερβοποίηση απαιτείται για την μεγαλύτερη αντοχή των γλυκών στο χρόνο.
Αφιερωμένο εξαιρετικά στην ανιψιά μου που σπουδάζει μακριά μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου