Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ

BREVET ΧΑΛΚΙΔΑΣ 31/10/09

Από το 1892 στη Γαλλία, υπάρχει ο θεσμός των υπερμαραθώνιων αγώνων με ποδήλατο με κύριο οργανωτή το Audax Club Parisien http://www.audax-club-parisien.com/ .
Οι μεγάλες αυτές βόλτες, κατέκτησαν σύντομα τις πέντε Ηπείρους, και ονομάζονται πλέον brevet.
Στη χώρα μας ο θεσμός των brevet σε λίγο κλείνει μια δεκαετία με κύριο συντονιστή λίγους αφοσιωμένους από την ΠΕΠΑ http://www.pepa.gr/ .
Το μικρότερο brevet καλύπτει 200χλμ. με τα αμέσως επόμενα να είναι αυτά των 300 χλμ., 400 χλμ και 600χλμ.. Μετά τα 600 υπάρχει το ελεύθερο στη τρέλα
Έτσι έχουμε 1000 χλμ., 1200χλμ και 1400χλμ.
Όρεξη να έχεις
Το ραντεβού για το brevet της Χαλκίδας ήταν στiς 31 Οκτώβρη του 2009.
Ώρα έναρξης 07:00 το πρωί και μετά από 13:30 ώρες περίπου αναμένονταν ο τελευταίος τερματισμός.
Η Διαδρομή που είχε χαραχθεί ήταν 200 χιλιόμετρα και από Χαλκίδα, Ψαχνά, ανηφόριζε το κλειστό στροφιλίκι για Άγιο Ιωάννη, συνέχιζε προς Αγία Άννα, οι συμμετέχοντες θα βρέχανε τα πόδια τους στην ομώνυμη παραλία, επιστροφή στο χωριό της Αγίας Αννας, Κερασιά, Καλαμούδι, Ροβιές Μαντούδι και τέλος τερματισμός στην Χαλκίδα.
Τα κοντρόλ θα ήταν το πρώτο στην παραλία της Αγίας Άννας και το δεύτερο στο καλαμούδι.
Σε κάποια ηλιόλουστη ημέρα η παραπάνω διαδρομή για τα συνηθισμένα στην ταλαιπωρία οπίσθια και γυμνασμένα πόδια των συμμετεχόντων, θα ήταν απλά ένα ακόμη μικρό brevet, για να κλείσει η χρονιά.




Ο καιρός όμως είχε άλλα σχέδια, βροχή, καταιγίδα, αέρας, πολύ βροχή, χαλάζι, παγωνιά, όλα αυτά μαζί με χαμηλές θερμοκρασίες που άγγιξαν τούς 4 βαθμούς στην Κερασιά, ήταν η μόνιμη συντροφιά για 200 χλμ.
Καθ’ όλη την διάρκεια ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν σταμάτησε η βροχή.
Ήταν τόση η έντασή της που πριν το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, φούσκωσε το ποτάμι και οι τελευταίοι συμμετέχοντες αποκλείστηκαν στην Δυτική πλευρά της Εύβοιας.
Ήταν από τις λίγες φορές που εύχονταν να συναντούν ανηφόρες, μπας και ζεσταθούν.
Η Κατηφόρα ήταν ανυπόφορη, τα παγωμένα αδιάβροχα κόλαγαν επάνω τους και ή ταχύτητα κατέβαζε κι άλλο την θερμοκρασία
Αφού συνόδευσα τα γκρουπ για φωτογράφιση στη συνέχεια περίμενα τον κόσμο για να τούς σφραγίσω τις κάρτες στο 2ο κοντρόλ στο Καλαμούδι, στον παραδοσιακό στον παραδοσιακό καφενέ του χωριού, που μέσα σε μια ημέρα ξεπούλησε όλο το στοκ του σε τσάι και κρουασάν.
Από 32 άτομα που πήραν εκκίνηση κατάφεραν και τερμάτισαν οι 20 σε χρόνους από 08:42 έως 12:15 .
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου