Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

CMWC 2009 TOKYO JAPAN Bike Race

ΤΟΚΥΟ Shibuya ΙΑΠΩΝΙΑ Σεπτέμβρης 2009

Με τόση αγάπη που τρέφουν οι Ιάπωνες για το άθλημα της ποδηλασίας , βλέπε Keirin , δεν θα ήταν δυνατόν να μείνουν για πολύ στα συνηθισμένα και τετριμμένα αγωνίσματα.
Στίς 19-23 και 26 Σεπτέμβρη διεξήχθησαν στο Τόκιο, πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, διάφορα παράξενα στα μάτια μας αγωνίσματα, όπως αυτά της οπισθοπορείας και της ακινησίας. Αναλυτικότερα έγιναν τα παρακάτω :

Ο Κύριος αγώνας, όπου για πρώτη φορά στον θεσμό έχουμε μια τυπική ημέρα ενός κουριερά, δηλαδή θα πρέπει με την έναρξη του αγώνα να παραλάβει το δελτίο, όπως αυτά που έχουν συνήθως και διακινούν καθημερινά, να κινηθεί ταχύτατα χωρίς λάθη και να παραδώσει το δέμα. Κάθε φόρμα παραγγελίας (συνολικά θα τους δοθούν 50 παραγγελίες) έχει διαφορετική τιμή γραμμένη σε αυτό. Το πρόσωπο που έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση των κερδών και έχει τελειώσει τον αγώνα του ταχύτερα θα είναι ο νικητής.
Η εκκίνηση είναι τύπου Le Mans και οι καλύτερες θέσεις δίνονται σε αυτούς που είχαν «μαζέψει τα περισσότερα χρήματα» στον αγώνα της πρόκρισης. Στα κοντρόλ θα υπάρχουν ελεγκτές που θα τους δίνουν δέματα και θα τούς γράφουν το χρονικό όριο που θα έχουν, φυσικά η παράδοση θα πρέπει να γίνεται εντός αυτού του ορίου. Φυσικά αποκλείονται όσοι πάνε αντίθετα σε μονόδρομο, οι εκτός τόπου και χρόνου αναβάτες και, τέλος όσοι ξεπεράσουν συνολικά τις 2 ώρες.
Sprint 200 μέτρα είναι αρκετά για να βγει η ομάδα νικητής, που αποτελείται από 3 έως 6 άτομα.
Με Fixed Gear γίνονται τρεις δοκιμασίες :
Α) Με κλειδωμένο τον πίσω τροχό, όποιος κάνει την μεγαλύτερη απόσταση.
Β) Με δοκιμή ακινησίας , όπου έχουμε 3 λεπτά με το ένα χέρι και ομοίως από 1 λεπτό για το κάθε πόδι, νικητή;ς αυτός που θα κρατηθεί περισσότερο πάνω στο ποδήλατο.
Γ) Και τέλος διαδρομή οπισθοπορείας, όποιος κάνει τους περισσότερους κύκλους οπισθοχωρώντας
KIBASEN ( Team’s foot down) Οι διαγωνιζόμενοι χωρίζονται σε ομάδες, όποιος πατήσει πόδι κάτω εγκαταλείπει Η κάθε ομάδα προσπαθεί να πιέσει τους αντιπάλους έξω από την καθορισμένη περιοχή.
Τέχνη. Εντελώς διαφορετικό αγώνισμα, εδώ έχουμε να κάνουμε με αγώνα τέχνης , χρησιμοποιείς ένα t-shirt και βάζεις τις ιδέες σου επάνω σε αυτό , έτσι απλά και όμορφα.
Track Day – Αγώνας για όλους.1.000 ΤΤ , Keirin , 8.000 Scratch, μερικά απο τα αγωνίσματα που διεξήχθησαν στον “Ιερό Ναό” του KEIKOKAΚU, εκεί που γίνονται οι αγώνες KEIRIN (ολυμπιακό άθλημα) .Για τούς Ιάπωνες αυτό το αγώνισμα είναι το αγαπημένο τους, εκεί μέσα παίζουν οι καλύτεροι επαγγελματίες, για αυτό εφιστούν την προσοχή των συμμετεχόντων, πριν οι διαγωνιζόμενοι μπουν σε αυτό, γίνονται σεμινάρια για το πώς θα κινηθούν μέσα σε αυτό τον χώρο.
Τα πάντα βρίσκονται εδώ http://www.cmwc2009.com/
Η συνάντηση – υδατανθράκωση γίνεται εδώ http://www.b1-cafe.sakura.ne.jp/
Μόλις 1.200 γιεν από το αεροδρόμιο στο καφέ Sakura (με την σημερινή ισοτιμία 1 ευρώ ίσον 130 γιεν) , υπολογίστε και το αεροπλάνο, άντε να δούμε το 2010 και Έλληνες να συμμετάσχουν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου