Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Το άγνωστο μέλλον μας

Η Σημαία μας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Τρία μόλις γράμματα ορίζουν τον νέο εφιάλτη μας, το ΔΝΤ.

Πάνε κάμποσα χρόνια που η Αργεντινή βρέθηκε στο χείλος της Αβύσσου, τότε έκπληκτος έβλεπα στην οθόνη του χαζοκουτιού μου, μια χώρα να αργοπεθαίνει, τότε άκουσα ότι κύρια αιτία ήταν, ότι ήταν συνδεδεμένη με το πανίσχυρο δολάριο, τότε ακριβώς εμένα τον απλό πολίτη, που δεν έχω τελειώσει κάποιο πανεπιστήμιο με ζώσανε τα φίδια σχετικά με την δραχμή και το ευρώ, τότε λοιπόν βλέποντας και την καταστροφή, της γεωργικής και άλλοτε πανίσχυρης αλιευτικής βιομηχανίας μας, άρχισα να σκέφτομαι ότι στο μέλλον κάτι κακό θα μας συμβεί. Δεν μου κόλλαγε η δραχμή με το ευρώ. Εξαγωγική παραγωγή σχεδόν μηδενική.

Δεν φτάνει που έχουμε τα τρελά έξοδα σε αμυντικές δαπάνες με τις συνεπακόλουθες μίζες τους κ.λ.π.. είχαμε και το φιάσκο με την Ολυμπιάδα, όπως ακριβώς τώρα έχουμε τα πανηγυράκια της eurovision.

Βαρέθηκα τα οικονομικά παιχνίδια σε βάρος μου.

Οντας από τον Δεκέμβρη άνεργος, απλήρωτος και όλα τα συμπαραμαρτούντα, εύχομαι να σταματήσει εδώ η κατρακύλα, κάτι που φυσικά αποκλείεται να γίνει.

Πιστεύω ότι μας περιμένουν εξαιρετικά δύσκολες μέρες, μήπως λέω μήπως, πρίν χτυπήσουμε την πόρτα του ΔΝΤ και αυτοί μας ανοίξουν, μήπως θα ήταν καλύτερα να βγούμε από την Ε.Ε. , να υποτιμήσουμε την δραχμή μας και να πεινάσουμε και να υποφέρουμε και να δουλέψουμε, αλλά θα έχουμε καλύτερη τύχη.

Ετσι πιστεύω εγώ.

Οι φωστήρες μας έχωσαν μέχρι τον λαιμό, μήπως ήρθε η ώρα να ακούσουμε το ένστικτό μας ?.

Σήμερα με τα ιλιγγιώδη χρέη, ίσως προλαβαίνουμε ακόμα με άμεσα κόψιμο στίς επιδοτήσεις σε σωματεία και συλλόγους, ορθολογισμός και προτεραιότητες στις ανάγκες μας ως έθνος, ανασύσταση γεωργικής και αλιευτικής βιομηχανίας, εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου, κυνήγι φοροδιαφυγής κλπ., ίσως κρατήσουμε την μύτη μας έξω από τον λάκκο.

Αν οι πολιτικοί μας, μιλήσουν με ειλικρίνεια και δούμε σε αυτούς όρεξη για δουλειά, πιστεύω η πλειονότητα των πολιτών θα βοηθήσουν έντιμα, τι στο διάολο το φιλότιμο σε αυτή τη χώρα έχει υπόσταση.

KALO KOURAGIO...

2 σχόλια:

  1. Έχεις δίκαιο φίλε μου. Δυστυχώς όμως το πρόβλημά μας δεν είναι ότι χρεοκόπησε η οικονομία μας αλλά χρεοκοπήσαμε όλοι μας σαν κοινωνία και δεν έχουμε τρόπο να βγούμε απο τον πάτο του βαρελιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά οι συνήθειές μας και αυτές χρεωκόπησαν, αλλά αυτό που με καίει είναι οτι αισθάνομαι την λύση μια δεκαετία και βάλε, οχι λόγω αδυναμίας ανθρώπων αλλά λόγω ανωριμότητάς μας.

    Θα χαρώ να βγώ ψεύτης γιατί το τομάρι μου το τρέφω έτσι κι αλλιώς, για την νέα γενιά τρέμω, βλέπεις έχουμε και μικρά παιδιά.

    Μήτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή