Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Απολυμένοι Ο.Α.


Ξεχειλισμένοι ακόμη από οργή, όταν χθες κλείσαμε 9 ημέρες στο δρόμο, για την ακρίβεια 9 ημέρες και 9 νύχτες έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μπας και ευαισθητοποιηθούν κάποιοι να μας δώσουν τις αποζημιώσεις μας που μας χρωστάνε από τις 15 Δεκέμβρη του 2009, πέρασαν πλέον 3 μήνες και είμαστε απολυμένοι και απλήρωτοι.
Ως (Δημόσιος) Υπάλληλος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑΣ επί 21 χρόνια (και 6 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα 83-89) θα πάω κόντρα στο κυνήγι μαγισσών.

Τις προηγούμενες ημέρες πολλοί μας έβρισαν και μας λέγανε ... ε και λοιπόν τι έγινε που κλείσατε, καιρός ήτανε !!!, αυτό μου θυμίζει την γνωστή ιστορία "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" και απορώ πως νέοι άνθρωποι, αντί να διεκδικήσουν ότι θέλουν να αποκτήσουν, μένουν απλά στην χαιρεκακία, που εμείς τώρα χάνουμε. Με αυτά και με τα άλλα φτάσαμε στον 21ο αιώνα, στα 500 και 700 ευρώ να αμείβουμε μεγάλη μερίδα των υποαπασχολούμενων Ελλήνων.
Το πρόβλημα δεν είναι το γιγαντωμένο Δημόσιο, κάπου το ένα τρίτο του ενεργού πληθυσμού, αλλά ο μη έλεγχος αυτού. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που το πράγμα έδειχνε να έχει ξεφύγει. Βέβαια όταν γνωρίζεις για το τέρας και δεν μιλάς είναι σαν να το αποδέχεσαι.
Σήμερα είμαστε κατηγορούμενοι γιατί βγαίνουμε στη σύνταξη . Σκεφτείτε λοιπόν αντί να κατηγορείτε τους πρώην υπαλλήλους της ΟΑ, τι συμφέροντα παίζονται που μας έδιωξαν άρον-άρον, προκειμένου να τους αδειάσουμε την γωνιά. Α ναι μας έκλεισαν για να χτυπηθεί προληπτικά το μονοπώλιο , http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1109333 όχι αυτό δεν είναι μονοπώλιο, είναι δεσπόζουσα θέση.
Επίσης το ότι η Ολυμπιακή έμπαινε μέσα , είναι σχετικό, κατ’ αρχάς να μας πούνε οι τελευταίες Διοικήσεις τι ακριβώς ενέργειες κάνανε προκειμένου να κερδίζει χρήματα η εταιρία, επίσης γιατί υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια θέση Προέδρου όταν η τελευταία ήταν απλά τυπική, φυσικά το χρήμα έρεε και οι Πρόεδροι έρχονταν για τον καφέ τους στο γραφείο. Ουσιαστικά την δουλειά την έβγαζε ο Διευθύνων. Δεν πιστεύω να θέλετε και λεπτομέρειες !!!
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται δυστυχώς σαν ανέκδοτο, ότι συνέβαινε με μας, τώρα το διαβάζω για τον ΟΣΕ, ναι ο κακός ΟΣΕ που άμα κλείσει η Ελλάδα θα ευτυχήσει.
Έστω και σε αυτό το κακώς εννοούμενο ίσως και ευνοούμενο δημόσιο, απέδιδε το 1/3 των δημοσίων εσόδων στην εφορία όσα ακριβώς προβλέπει ο νόμος, εν αντιθέσει με τους ιδιώτες που δεν αποδίδουν τα αναλογούντα. Έτσι το κράτος μέσω των δημοσίων υπαλλήλων κυκλοφορεί το χρήμα. Όπως το σώμα μας θέλει οξυγόνο, έτσι και η αγορά συνεχίζει να βρίσκει κάθε 1 και 15 του μηνός μπόλικο (δημόσιο) οξυγόνο.
Αλήθεια οι ΠΑΕ χρωστάνε φόρους ? οι μεγάλες επιχειρήσεις ?
Αν υποθέσουμε ότι καταργείται εντελώς το κακό Δημόσιο, σκέφτεστε όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε πια ακριβώς πρωτογενή παραγωγή θα δουλέψουνε ? εσύ που είσαι ιδιώτης έχεις πελάτες σου Δημόσιους Υπαλλήλους ? Τι είναι αυτό που παράγει σήμερα η Ελλάδα και εξάγει ? Βιομηχανίες του παρελθόντος όπως :
Τεοκάρ-Αυτοκινητοβιομηχανία στον Βόλο, 1976-1995, με πάνω από το 50 % της προστιθέμενης αξίας.
Εμπορική Αυτοκινήτων- Συναρμολόγηση MAZDA συνήθως, OPEL και λίγα ALFA 33 (συνολικά από το 1964 έως το 1983 26.000 οχήματα)
ΝAMCO- Κατασκεύασε τα PONY εξαγωγές σε 14 χώρες,
STEYER, MAVA, AUTOMECCANICA, MEBEA, MEGO, BIAMAX, ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ και πολλά ακόμη άλλα ιστορικά ονόματα από τον βιομηχανικό χώρο.
Χρωπεί-Φαρμακοβιομηχανία με πάνω από 100 χώρες εξαγωγή,
Ναυπηγεία Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Νεώριων Σύρου κ.λπ. , κ.λπ.
ΚΕΑ – Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων, (1914-1989),
α/φη RAAB- ΑΕΚΚΕΑ, Ελληνικά αεροπλάνα πριν τον Β Π.Π.
Διαλύθηκαν είτε από τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό ή από τα πανωτόκια ή από τον κακό μας τον φλάρο.
Σήμερα που θα βρει απασχόληση η πλειονότητα της νέας γενιάς και ακόμη χειρότερα οι 40-50-60άρηδες ? φανταστείτε να βγουν στην γύρα ακόμη μερικές χιλιάδες δημόσιοι !! Κοινωνική αναταραχή ? ε όχι δα, απλά θα γίνουμε μετανάστες ή 10 νομά σε ένα δωμά.
Όπως εμείς οι Δημόσιοι είμαστε συνένοχοι στο σήμερα, όλο το έθνος τότε συνωμότησε και δεν μίλησε ποτέ για τον κακό συνδικαλισμό και τα πανωτόκια, έξι δεκαετιών.
Η Πάτρα (Good Year), ο Βόλος(ΤΕΟΚΑΡ), η Βέροια, η Θεσσαλονίκη (ΒΙΑΜΥΛ), η Χαλκίδα μερικές από τις πόλεις που έχουν πληγεί βαρύτατα . Λέγεται ότι, πολλοί Βιομήχανοι για να φύγουν με τα εργοστάσια τους στην γείτονα Βουλγαρία πήρανε και επιδοτήσεις.
Περιπτώσεις από το παρελθόν όπως του ΛΕΚΚΑ που δεν το άφησαν να στήσει βιομηχανία στην Ελλάδα ή της πρώτης πίστας στην Ελλάδα στο Αιγίνιο που την έκλεισαν με φαιδρές δικαιολογίες δεν πρέπει να ξανά υπάρξουν στην ιστορία μας, επιτέλους ας αντιγράψουμε τους Ισραηλίτες σε αυτό τον τομέα. Τεχνολογία και ανάπτυξη στο πουθενά από το πουθενά.
Η Σόγια κύρια ύλη για τις ζωοτροφές εισάγετε όλη απέξω, δηλαδή μας κλείνουν τις στρόφιγγες όποτε θέλουν. Χωρίς κρέας δεν αντέχουμε.
Οικονομικά η Γκόλντμαν μας ελέγχει , http://konstantakopoulos.blogspot.com/2010/03/goldman-sachs.html , και επίσης http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=18&artid=317134&dt=26/02/2010
Υπάρχει όντως πετρέλαιο, χρυσός, και ουράνιο στο υπέδαφος μας αρκετό προς εκμετάλλευση ? (τόσα δίς που θα έσβηνε το κακώς γινόμενο χρέος μας).Εμείς όμως συνεχίζουμε να έχουμε το ορυκτό μας πλούτο βαθειά θαμμένο, τον φυλάμε για το μέλλον. Τον εξ ανατολής μπαμπούλα χρησιμοποιούν οι φίλοι μας και για το Πετρέλαιο, Χρυσό και Ουράνιο που έχουμε ανεκμετάλλευτο βαθιά μέσα μας.
Για τα εθνικά αμυντικά θα έχετε ακούσει, leopard, zubr, υποβρύχια, άσε που αγοράζουμε για να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας με δήθεν φόβητρο και πάλι των εξ ανατολών γείτονα. Τελικά οι παρελάσεις τι ακριβώς εξυπηρετούν με τα 3.000.000 ευρώ που κοστίζουν ετησίως ? Στο δικό μου μετερίζι την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ κάποιοι και δυστυχώς αρκετοί Μηχανικοί και Πιλότοι υπερέβαιναν τα 5.000 και 7.000 ευρώ τον μήνα . http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=79396&cid=8 .Τα Σωματεία μας (απολυθήκαμε 15/12/2009) είναι αλήθεια ότι έχουν αποθεματικό αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ? αυτά τα λεφτά σε ποιες τσέπες ακριβώς θα καταλήξουν ?
Η αναξιοκρατία φυσικά υπάρχει και βασιλεύει αν και σε μικρότερο βαθμό και στον ιδιωτικό τομέα, ποιος π.χ. προσωπάρχης θα προσλάμβανε αξιότερο αυτού στην εταιρία του αφεντικού του?
κάποτε παράγαμε πολλά, μετά οι Δημόσιοι έγιναν μιάσματα, οι αγρότες επιδοτούμενοι και οι ιδιώτες θέλανε να βγάζουμε τα έξοδα της χρονιάς με τα έσοδα ενός μηνός.
Δημόσιο πρέπει να υπάρχει, πρέπει και να ελέγχεται όμως.
Το καλώς εννοούμενο Δημόσιο ανακυκλώνει το χρήμα.
Πόσα δισεκατομμύρια ακριβώς ξοδέψαμε για την Ολυμπιάδα ? Ευτυχώς σταμάτησε η χρηματοδότηση σε πολλές ομοσπονδίες. http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_11_23/01/2010_387848
Αεροδρόμιο στα Σπάτα γιατί φτιάξαμε ? του Ελληνικού μας κακόπεφτε ?
Εθνική καρμανιόλα Κόρινθο πάτρα γιατί δεν την φτιάχνουμε ? Διόδια γιατί έχουμε ?
Οι Βουλευτές γιατί είναι 300? http://www.ebdomi.com/kyria-arthra/2050-oi-300-bouleytes-na-ginoun-200-gia-na-peiseis-dineis-to-paradeigma
Τα παιδιά με καρκίνο πότε θα αποκτήσουν ακτινοθεραπευτική ? http://www.nostyle.gr/?p=9360
Τα φροντιστήρια πότε θα καταργηθούν ?
Παιδεία πότε θα αποκτήσουμε ?
Ο Κοινωνικός τουρισμός να κοπεί ? οι ξενοδόχοι όμως ?
Πόσοι ηθοποιοί και συνεργεία κινηματογράφου επιδοτούνται ?
Με το Καλλικράτη πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν ? αυτοί τι θα γίνουν ?
Επιδοτούμενες άγονες γραμμές με πλοία και αεροπλάνα υπάρχουν, πόσο ακριβώς κοστίζουν ? τι λέτε να κοπούνε ?. Υπόψη ότι η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, τα τελευταία χρόνια μόνο, λάμβανε επιδότηση για τις άγονες γραμμές που εξυπηρετούσε. Όλα τα προηγούμενα χρόνια πέταγε και έδινε ζωή στις άκρες της Ελλάδας με άδεια αεροπλάνα αρκεί να έχει την σύνδεση ανοιχτή.
Κάτι αποζημιώσεις που πήραν όλοι από τους Γερμανούς, εκτός από μας και τους Τσέχους, τι θα γίνει ? (κάπου 100δίς), κατάλαβα, γαργάρα.
Το κράτος μας είναι κρατικοδίαιτο , κοινώς ταΐζει κόσμο, για την ακρίβεια πολύ κόσμο. Στις περισσότερες περιπτώσεις καλά κάνει. Αν ο κόσμος δεν ένοιωθε το κράτος σαν εχθρό θα έδινε τον αναλογούντα φόρο, τώρα παίζουμε κρυφτούλι με την εφορία.
Πουθενά και σε καμιά δουλειά δεν υπάρχει επανεκπαίδευση και σωστή αξιοποίηση του προσωπικού, ειδικά στο Δημόσιο.
Όλοι είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα, όλοι βλέπαμε και γνωρίζαμε ή τουλάχιστον φανταζόμασταν.
Όπως άλλωστε φανταζόμαστε και το δυσοίωνο μέλλον που μας περιμένει, ρίξτε μια ματιά εδώ, http://www.topontiki.gr/Articles/view/3965 ειδικά στο άρθρο 4, μας φαντάζεστε περιβόλι με πυρηνικά ?
Σήμερα, σκέφτομαι τις επόμενες γενιές, ελπίζω να μην ακολουθήσουμε την ανεργία των Ισπανών στο 20%, να βάλουμε κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε όσο μπορούμε αφού πρώτα τιμωρηθούν οι μακρυχέρηδες και τα αισχρά λαμόγια.
Τι να το κάνω να φτιάξω την οικονομία, άμα στην γωνία με περιμένουν νόμιμοι άρα και ηθικοί κουλοχέρηδες, για να μου τα ξαναπάρουν πάλι.
Και το Δημόσιο να γιγαντωθεί δεν πειράζει, αρκεί να ελέγχονται, να επανεκπαιδεύονται συνεχώς, να δουλεύουν αρκετά και να αποδίδουν σωστά. Μην το συγκρίνετε με την Γερμανία, εκεί έχει το κάθε χωριό την βιοτεχνία του, δεν χρειάζεται ο κάθε νέος να γλύψει κατουρημένες ποδιές για να μπει στο δημόσιο ή στον ιδιώτη.
Εδώ όσοι ιδιωτεύουν και ασκούν το επιχειρείν μας κάνουν κριτική ενώ συνήθως και οι ίδιοι δεν εισάγουν συνάλλαγμα (όπως η Ολυμπιακή και ο τουρισμός), απλά εισάγουν αγαθά εξάγοντας ταυτόχρονα πολύτιμο συνάλλαγμα .
Στο μέλλον και στο βαθμό που μπορεί, το κράτος θα πρέπει να επανεξετάσει τα πανωτόκια, ειδικά για τους επαγγελματίες, να τους βοηθήσει να ορθοποδήσουν για να ανοίξουν οι δουλειές. Να γίνει σύμμαχος με τους πολίτες για να πατάξει την φοροδιαφυγή.
Η κοινωνία μας είναι σαν ένα δάσος, όλους τους χρειάζεται ακόμη και τους κακούς κερδοσκόπους, αρκεί να υπάρχει καλός δασοφύλακας. Έλεγχος , έλεγχος, έλεγχος.
Στο βαθμό που μπορείτε μην σταματάτε τις συναλλαγές σας από φόβο, το εμπόριο χρειάζεται το χρήμα.
Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους.
Ευχομαι σε όλους μας υγεία, λογικά αμοιβόμενη 40ωρη εργασία και κουράγιο .
Για το Γαμώτο και για την Ελλάδα, σε ποιο κελί ακριβώς θα πάνε οι κυρίως υπαίτιοι της κατρακύλας μας ?
Καλημέρα μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου