Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Οι χειρότερες αποφάσεις της Ιστορίας.


To βιβλίο του Stephen Weir, εξετάζει τις 50 χειρότερες αποφάσεις που πάρθηκαν στην Ιστορία, έχοντας ως Κίνητρο τον θυμό, φιλανθρωπία, φθόνο, πίστη, λαιμαργία, απληστία, ελπίδα, πόθο, περηφάνια ή την αδράνεια.
Το πρόσωπο με τις περισσότερες αναφορές ανήκει στον Sir Winston Churchill, όμως αυτόν που κατακεραυνώνει κυριολεκτικά είναι τον Στρατάρχη Douglas Haig, (περίοδος Α Π.Π. περιοχή Σομ Γαλλίας) τον οποίο μάλιστα δεν διστάζει να το αποκαλέσει φρενοβλαβή, λόγω της επιμονής του να χρησιμοποιεί τους άνδρες του σε αυτοκτονικές επιθέσεις.
420.000 ομοεθνείς του Στρατάρχη, νεκροί.
Ψυχές αδικοχαμένες όπως άλλωστε και όλος ο αναίτια γινόμενος Α Παγκόσμιος Πόλεμος. Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ γιατί έγινε, πέραν του προφανές για το μοίρασμα της τούρτας.
Φυσικά αναφέρεται και στο Τσερνομπίλ και παραθέτει χάρτη με τις πληγείσες περιοχές που δυστυχώς μέσα σε αυτές είναι και η Βόρειος Ελλάδα.
Ακόμη μια υπόθεση που αξίζει να διαβάσετε, είναι η ιστορία της νήσου Ναούρου, ένα νησί στη μέση του πουθενά (Ειρηνικός Ωκεανός βόρεια της Αυστραλίας), με το κατά κεφαλήν εισόδημα την δεκαετία του 1970 να είναι το υψηλότερο στον κόσμο, ενω σήμερα στέκει παρίας και με διάφορα τεχνάσματα προσπαθεί να επιβιώσει ενώ ουσιαστικά στέκεται ένα βήμα πριν την πτώχευση, μωρέ τι μου θυμίζει αυτό ?
Τέλος ένα λάθος χωρίς ανθρώπινα θύματα ευτυχώς, η εκτόξευση από την Lockheed Martin του πυραύλου Τιτάν 4 Κένταυρος, λόγω λάθους μιας υποδιαστολής, πιο συγκεκριμένα ένας μηχανικός τροποποίησε το αρχείο και έγραψε -0,1992476 αντί του -1,992476, λάθος που έβγαλε τον πύραυλο εκτός πορείας.
2 δις δολάρια πήγαν χαμένα λόγω έλλειψης ποιοτικού ελέγχου.
Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Τίτλος πρωτοτύπου History's worst decisions

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου