Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

REAL ALE

Μια κατηγορία μπύρας σχετικά άγνωστη στην Ελλάδα, είναι και η Real Ale.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι η real ale είναι η γνήσια μπύρα.
Με ιδιαίτερη ζύμωση καλούνταν να αντέξει την εποχή της Βρεταννικής παντοδυναμίας τα πολύμηνα ταξίδια που υπέβαλαν οι Άγγλοι το μοναδικό αυτό προϊόν.
Σήμερα εκτός από το μπουκάλι στα καταστήματα, θα βρείτε την αφροζύμωτη θεά σε λίγους επιλεγμένους χώρους, φρέσκια και αφιλτράριστη, με τα χέρια του ζυθοποιού να της έχουν φερθεί με τον μέγιστο σεβασμό.
Αν σας φαίνονται υπερβολικά τα παραπάνω, σκεφτείτε ότι στην Μ. Βρετανία που ξέρουν από καλή μπύρα, εκεί λοιπόν υπάρχει μια αλυσίδα με κάπου 800 μπυραρίες στη χώρα, που λατρεύει την Ale και ακούει στο όνομα Wetherspoon. Τα περήφανα μέλοι της εν λόγω αλυσίδας συχνά ψηφίζουν για το top five ενώ παράλληλα γίνονται και τα International Real Ale Festival.
Λογικά θα μου πείτε και τι μας νοιάζει εμάς ? Πολύ απλά εμείς συνεχίζουμε τον μύθο που λέει, οτι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις......έτσι επιβεβαιώνοντας τον μύθο τόσο πέρυσι όσο και φέτος η Κερκυραϊκή Ale ανεβαίνει συχνά στο βάθρο των προτιμήσεων. Πέρυσι η Koroibos, φέτος η Coffe porter.
Όσοι περιηγηθείτε στον μαγικό κόσμο της Real Ale και για να σας βοηθήσω λίγο, Bitter είναι η πικρή, Pale Ale είναι η ωχρή στο χρώμα με περισσότερη ποσότητα λυκίσκου εντός στης, Stout η πλούσια τα ελέη εδώ ανήκει η Guiness, η Porter είναι η αγαπημένη μαύρη με την άψογη ισορροπία στη γεύση, wheat φυσικά η σταρένια, υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες αλλές οι κυριότερες είναι οι παραπάνω.
Που θα της βρείτε ? Stout και Port είναι παντού, ενώ Indian Pale Ale αρκετά δυσεύρετη.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου