Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

TT 2013 Michael DUNLOP

 Μεταξύ Αγγλίας και Ιρλανδίας υπάρχει ένα μικρό νησί (Isle of Man) ξακουστό για διάφορα πράγματα.
Κάποιοι το επισκέπτονται για να καταθέσουν τους κόπους τους, κάποιοι άλλοι για τα εκλεκτά του  εδέσματα, όπως τα καπνιστά σε ξύλο δρυς φιλέτα ρέγγας τα Kippers Manx που τους ταιριάζει μια βαθυκόκκινη Ale. Επίσης και το αρνάκι Loaghtan θα τα πάει περίφημα με μια μαύρη μπύρα.  Γενικά το νησί έχει στα Ανατολικά την πρωτεύουσα Douglas, το Peel στα Δυτικά, το Port Eireen στα Νότια και το Ramsey στα Βόρεια. Αν και τέτοια εποχή τέλη Μάη με αρχές Ιούνη ο γύρος του νησιού γίνεται σε άλλες ταχύτητες, εμείς δεν δίνουμε σημασία στους τρελάρες και πάμε μια βόλτα με το ατμοκίνητο τρένο  που υπάρχει από το 1894 ή με το τραμ που το σέρνουν άλογα στο Douglas.
Αν αγαπάτε τα Μουσεία εκτός από Ναυτικό υπάρχει ακόμη και σιδηροδρομικό.
Το Νησί αυτό με τις υπέροχα σχεδιασμένες φιδίσιες διαδρομές του και την Αγγλική αρχιτεκτονική, παραμένει ένας όμορφος προορισμός για κάθε μοτοσυκλετιστή και όχι μόνο.
Μπορείτε ακόμη να κάνετε Ιππασία, ορεινή ποδηλασία, θαλάσσιο καγιάκ, να επισκεφτείτε κάστρα, γκολφ, να πάρετε μέρος στο πενταήμερο φεστιβάλ περπατήματος, coasteering και φυσικά οι καταδύσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το νησί της Ιρλανδικής θάλασσας …..


Αλλά έχω κολλήσει και δεν θυμάμαι, για τι άλλο φημίζεται αυτό το νησί …..???  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου