Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

BTC Bicycle Torque Coupling



BTC (Bicycle Torque Coupling)

Ο ιδρυτής της S and S Machine, Steve Smilanick παθιασμένος ποδηλάτης και ο ίδιος, με όνειρο μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο χωρίς όμως να αποχωριστεί το αγαπημένο του ποδήλατο, τον ανάγκασε να κατασκευάσει ένα μηχανισμό σύζευξης (BTC), που θα του επέτρεπε να σπάει ο σκελετός σε δυο μέρη, μιας και αυτό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι σε ένα ποδήλατο, και το μεγαλύτερο πρόβλημα στη μεταφορά του.


Ουσιαστικά το ποδήλατο χωράει πλέον μέσα σε μια απλή βαλίτσα, έτσι δεν πληρώνετε τα έξτρα μεταφορικά σε αεροπορικές εταιρίες, ούτε χρειάζεστε πλέον μεγάλες και δύσχρηστες βαλίτσες .
Ο μηχανισμός BTC τοποθετείται στον πάνω και κάτω σωλήνα ενώ, κατασκευάζεται από διάφορα υλικά προκειμένου να ικανοποιήσει όλα τα γούστα, όπως 17-4 PH ανοξείδωτο ατσάλι, 304, 7005 αλουμίνιο, 6AL/4V τιτάνιο, κάρμπον και Χρωμομολυβδενιούχο ατσάλι.
Όλοι οι μηχανισμοί σύζευξης BTC δουλεύονται σε μια Mazak Multiplex CNC εργαλειομηχανή.




Κούρσες, MTB, Tandem, Recumbent, σε όλα μπορεί να τοποθετηθεί ο μηχανισμός, εκτός από ποδήλατα με μονό σωλήνα φυσικά και κόστος που ξεκινάει από 200 δολάρια με χρόνο παράδοσης από 1 έως 12 εβδομάδες.
Οι πλησιέστεροι αντιπρόσωποι σε μας είναι οι, Best Bikes στην πόλη Carouge της Ελβετίας τηλ.41-22-342-3635 και η Fahrradtechnik haas Gmbh στην πόλη Rosenheim της Γερμανίας τηλ. ++49 08031-14573
Η S & S πουλάει τον μηχανισμό μόνο σε κατασκευαστές τους οποίους αυτή αναγνωρίζει και όχι σε ιδιώτες.
Δυστυχώς η IDEAL δεν συμπεριλαμβάνεται, ούτε και η Van Nicholas που την έβλεπα για μελλοντική αγορά.

S and S Machine, 9334 Viking Place, Roseville, CA. 95747
http://www.sandsmachine.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου