Κοτόπουλο φιλέτο γρήγορα κα κυρίως εύκολα.
Ανάλογα της πείνας που έχουμε, παίρνουμε 2 ή 3 φιλέτα σνίτσελ κοτόπουλο και τα αφήνουμε σε ένα βαθύ πιάτο με μέλι και λάδι.
Αφήνουμε για μισή ώρα το άτυχο πουλερικό να κολυμπάει στην μαρινάτα μας.
Εμείς δεν καθόμαστε, ψάχνουμε για βαθύ τηγάνι (που να έχουμε και αντίστοιχο καπάκι στο μέγεθός του), λαδώνουμε (όχι άλλο λάδωμα σε αυτή τη χώρα, έλεος) το τηγάνι και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά τα φιλέτα.
Εμείς δεν καθόμαστε, ψάχνουμε για βαθύ τηγάνι (που να έχουμε και αντίστοιχο καπάκι στο μέγεθός του), λαδώνουμε (όχι άλλο λάδωμα σε αυτή τη χώρα, έλεος) το τηγάνι και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά τα φιλέτα.
Αφού δημιουργηθεί η περίφημη κρούστα μέσα σε λίγα λεπτά, ( αν το κρέας σιγοβράζει άψητο από την αρχή τότε η άψητη σάρκα του θα αποτελεί εξαίσια οδό διαφυγής των πολύτιμων και νόστιμων υγρών του) , τότε και μόνο τότε αποσύρουμε τα φιλέτα από το τηγάνι, τα πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι ή ψιλόφλουδα κομμένο αμύγδαλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και συμπληρώνουμε πλέον μόνο λίγο νερό κάθε φορά που κρίνουμε απαραίτητο.
Αν το σουσάμι το βάλουμε από την αρχή τότε το κοτόπουλο δεν θα ξεροψηθεί επιφανειακά και θα στεγνώσει.
Δεν παραλείπουμε να βάλουμε 2 δαφνόφυλα, λίγο τζίντζερ που θα ταξιδέψει τη γεύση μας σε συνδυασμό και με το μέλι σε μέρη ξωτικά και τέλος σκόρδο για να επιστρέψουμε κατά Ελλάδα μεριά.
Συνολικός χρόνος ψησίματος κάπου 20 λεπτά.
Δεν παραλείπουμε να βάλουμε 2 δαφνόφυλα, λίγο τζίντζερ που θα ταξιδέψει τη γεύση μας σε συνδυασμό και με το μέλι σε μέρη ξωτικά και τέλος σκόρδο για να επιστρέψουμε κατά Ελλάδα μεριά.
Συνολικός χρόνος ψησίματος κάπου 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου