Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ


Μια νόστιμη συνταγή για Κυριακάτικο τραπέζι, που δεν μπορώ αναφέρω από που πήρα την συνταγή γιατί αφ΄ενός δεν πιστεύω σε πατρότητες συνταγών αφ’ ετέρου είναι αποτέλεσμα συνδυασμού πολλών συνταγών, και κρατώντας τα καλύτερα κατά τη γνώμη μου, κρατάμε την ουσία.
Ενα φαγητό πρέπει να μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα.
Δεν είμαι Σεφ, ούτε μάγειρας, απλά μαγειρεύω με σκοπό να φτιάξω τα γεύματα μου όσο πιο ‘‘βασιλικά’’ γίνεται.
Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, ξεκινάμε :

Για 2-3 άτομα.
Μισός Κόκορας (χωρίς πέτσα δηλαδή χωρίς λίπος) , 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, Κρεμμύδι (εγώ έβαλα φρέσκο) , Σκόρδο, 1 ποτήρι κρασί ή κονιάκ (προτιμήστε το) ή βότκα ή ότι σας φωτίσει ο θεός, Κανέλα, Ζάχαρη, Τζίντζερ, Αλάτι, Δαφνόφυλλα και φυσικά Μακαρόνι χοντρό με τρύπα ας πούμε 5 νούμερο.

Αν έχετε όλα τα παραπάνω υλικά μπροστά σας, τότε σε 45 λεπτά θα τρώτε.

Τσιγαρίζουμε τον Κόκκορα και το κρεμμύδι με το σκόρδο, ακολουθεί το σβήσιμο με το αλκοόλ, μπόλικο ζεστό νερό οι ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες ντομάτες Κανέλα, Ζάχαρη, Τζίντζερ, Αλάτι και τα Δαφνόφυλλα.

Ελέγχουμε το νερό συνέχεια, πίνει πολύ νερό ό άτιμος ο κόκορας

Περίπου σε 35 λεπτά ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια σπασμένα στη μέση.

Σερβίρουμε με Κεφαλοτύρι Γραβιέρα ή όποιο άλλο τυρί σκληρό και αλμυρό σας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου